Nokian band

Nokian is de grootste bandenfabrikant van de Noordelijke landen. Gesterkt door 30 jaar ervaring, is het Finse merk bekend vanwege zijn innovatieve winterbanden, met name in de Noordelijke landen en in Rusland en zijn banden leveren goede prestaties. Zijn hoogwaardige producten bieden betrouwbaarheid, duurzaamheid en gemoedsrust in alle weersomstandigheden. Nokian is één van de belangrijkste bandenfabrikanten voor vrachtwagens, maar hij rust ook toerismewagens en bestelwagens uit.

Nokian

Banden Nokian 4 seizoenen

Banden Nokian Auto / Personenauto

Seasonproof Seasonproof 1 Weatherproof

Banden Nokian Bedrijfsvoertuig / Vrachtwagen

Seasonproof C

Banden Nokian 4x4 / SUV

Seasonproof SUV

Banden Nokian Zomer

Banden Nokian Winter

De technologieën van het merk Nokian

ONDERSTEUNING OP DE SCHOUDERS

ONDERSTEUNING OP DE SCHOUDERS
Vanaf de omtreksvormige groef langs de schouder, wordt deze versterkt door zijgroeven die een hoek van 20 graden vormen. Deze groeven geven de band een verbeterde wegligging in bochten en bij onderstuur, stuur, wanneer het voertuig van uitlijning verandert of zelfs in geval van slippen.

DUBBELE STEUNPAD

DUBBELE STEUNPAD
De buitenste schouder van de band heeft een dubbel bloksteunconcept. Dit wordt geactiveerd zodra het sturen intensiever wordt, waardoor de bestuurder meer precisie krijgt door het verstijven van het bandenpatroon wanneer de blokken tegen elkaar aan liggen. Wanneer het rijgedrag normaal is, wordt dit dubbele bloksteunsysteem echter niet geactiveerd, waardoor de rolweerstand lager is, wat de energieverbruik vermindert.
Aan de andere kant wordt de rijstabiliteit ook versterkt door de hoek van 20 graden die de zijwanden van de ribben vertonen en die de schoudergebieden van de band ondersteunen. Dit is vooral merkbaar wanneer het voertuig een obstakel probeert te vermijden, een bocht neemt of gewoon van rijstrook verandert.

GEPRIKTE GROEVEN

GEPRIKTE GROEVEN
Zomerwegen blijken gevaarlijker te zijn wanneer er plotseling regen valt. Een plotseling opkomend onweer verhoogt aanzienlijk de kans op het verliezen van controle over het voertuig, voornamelijk vanwege het verlies van grip van de banden en het slippen op een aanzienlijke waterfilm. Om het risico op aquaplaning te minimaliseren, zelfs onder de meest ongebruikelijke omstandigheden, heeft Nokian Tyres stippellijnen toegevoegd aan zijn zomerbanden om de grip op nat wegdek te verbeteren. Deze stippellijnen bevinden zich in de belangrijkste dwarsgroeven die het binnenste schoudergedeelte doorkruisen. Deze ellipsvormige inkepingen hebben de capaciteit om een maximale hoeveelheid water op te slaan die zich tussen de grond en de band bevindt, om een geschikte grip te garanderen, ongeacht de mate van slijtage: het volume van de stippellijnen, die breder zijn aan de basis dan aan de top, neigt dan toe te nemen.

NOKIAN ARAMID ZIJKANT

NOKIAN ARAMID ZIJKANT
Kent u de discontinu aramidevezels? Dit is een materiaal dat bekend is in de luchtvaart- en militaire industrieën vanwege zijn extreme weerstand. De aramidevezels in het rubber van de zijwanden zorgen voor een enorme robuustheid om zo goed mogelijk bestand te zijn tegen verschillende beschadigingen, met name sneden.

CROSS-BLOCK LAMELLEN

CROSS-BLOCK LAMELLEN
De blokken in het centrale gebied bevatten Cross-Block lamellen met verschillende acties. De Cross-sculpturen aan de buitenkant definiëren een stijvere rand die stabiliteit in elke situatie verzekert. De Cross-sculpturen aan de binnenkant zorgen op hun beurt voor een zachter grondcontact voor minder rolweerstand en verminderde rolgeluidemissie. Schuin ten opzichte van de rand, is de helling van de Cross-sculptuur met bijzondere aandacht behandeld, net als het volume van de groef.
In regenachtige omstandigheden spelen deze lamellen een dubbele rol tegen het risico op aquaplaning. Ze helpen water op te slaan en optimaliseren de afvoer ervan in de belangrijkste groeven.

HOOFDGROEVEN GLADGESTREKEN

HOOFDGROEVEN GLADGESTREKEN
Als de longitudinale groeven van de band glad zijn, gaat het niet alleen om esthetiek. Ze zorgen ervoor dat water zeer snel wordt afgevoerd, waardoor ook meer water uit de secundaire groeven op de ribben kan worden opgenomen, waarvan de open monding is geoptimaliseerd om een groter volume te bereiken en effectief het risico op aquaplaning te voorkomen.

GEZUIVERDE OLIËN

GEZUIVERDE OLIËN
Gezuiverde oliën met een lage aromatische inhoud maken hun intrede in de bandenindustrie dankzij Nokian Tyres, een pionier op het gebied van ecologie. De productie van een Nokian-band bevat geen toevoeging van giftige of kankerverwekkende chemische stoffen. Het gebruik van gezuiverde oliën doet niets af aan de veiligheidskwaliteiten van de band, zoals de grip op nat wegdek, ongeacht het weer.

HYDRO GROEVEN

HYDRO GROEVEN
De longitudinale ribben profiteren van diagonale en diepe groeven. Deze Hydro-groeven zijn een innovatie om het risico op aquaplaning te bestrijden. Ze kunnen meer water aantrekken dat zich tussen de band en de weg bevindt en dit afvoeren naar de brede omtreksgroeven, waardoor het gedrag van de band op natte wegen wordt gestabiliseerd. De veiligheid wordt zo aanzienlijk verbeterd onder regenachtige omstandigheden.

TWIN TRAC SILICA

TWIN TRAC SILICA
Het Nokian Twin Trac Silica rubbermengsel bevat zowel natuurlijk rubber, silicapartikels als koolzaadolie. Deze combinatie zorgt ervoor dat de band een optimale grip heeft, of de weg nu bedekt is met sneeuw of gewoon nat is. Als voorloper in rubbermengsels biedt het innovatieve Twin Trac Silica de band ook meer stabiliteit tijdens het rijden en verhoogt het de weerstand tegen wegagressies. Zijn uitstekende gripkwaliteiten in winterse omstandigheden blijven behouden, zelfs bij veranderende temperaturen en tijdens lange ritten, dankzij de ruime hoeveelheid gebruikte rubber en koolzaadolie. Bovendien leidt het feit dat de band zeer weinig rolweerstand heeft tot een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik.

DE MEERLAGIGE STRUCTUUR

DE MEERLAGIGE STRUCTUUR
Het concept van meerlaagse structuren maakt het mogelijk om meerdere rubbermengsels te integreren en zo verschillende kenmerken van de band te versterken.
Op het niveau van het loopvlak heeft de eerste laag, Nokian Intelligent UHP Silica, eigenschappen die overeenkomen met intensief gebruik en hoge snelheden, om in alle situaties een gevoelige besturing te behouden.
Daaronder heeft de tweede laag een origineel mengsel met moleculair lichte nanosilica, dat de overdracht van richtingsveranderingen versnelt.
Nog lager, het rubbermengsel van de derde laag biedt uitzonderlijke stijfheid die de rolweerstand en de opwarming van de band vermindert. Dit resulteert in een betere weerstand tegen slijtage, een vermindering van het brandstofverbruik van het voertuig en een vermindering van schadelijke emissies voor het milieu.

INDICATOR VOOR SLIJTAGE EN AQUAPLANING

INDICATOR VOOR SLIJTAGE EN AQUAPLANING
De slijtage-indicator (DSI) maakt het mogelijk om naar wens de staat van uw band te kennen door simpelweg de diepte van de groeven te meten. Het loopvlak bevat een reeks cijfers die geleidelijk verdwijnen naarmate het rubber van de band slijt, waardoor de resterende rubberdikte wordt aangegeven.
Het centrale blok van de band bevat een andere indicator, die waarschuwt voor verhoogde risico's op aquaplaning. Het verdwijnen van de druppel van deze aquaplaningindicator geeft aan wanneer de resterende diepte van de groeven onder de 4mm zakt.

Ontwerp met Stille Groeven

Ontwerp met Stille Groeven
De zijkanten van de longitudinale blokken bevatten halve bolvormige holtes, zoals een golfbal, die de luchtstroom regelen: dit is de innovatieve Silent Groove Design technologie die het rijden comfortabeler en stiller maakt door het stoppen van geluiden die worden uitgezonden door de randen van de radiale groeven en door het voorkomen van de generatie van ongewenste fluittonen. Als resultaat, minder geluid in het voertuig en minder rolgeluid buiten. Silent Groove Design vermindert ook de opwarming van het oppervlak van de band, door een lagere luchtweerstand, wat de weerstand tegen erosie van de band verhoogt en het mogelijk maakt om meer kilometers te rijden.

INFORMATIEZONE

INFORMATIEZONE
De locatie- en drukindicatoren in het Info-gebied op de zijwand van een band maken het mogelijk om belangrijke constanten voor de veiligheid te noteren. Correcte bandenspanning en locatie tijdens de montage zijn tegenwoordig informatie die vergezeld gaat van het aanhaalmoment van de bouten op lichtmetalen velgen. Vanuit veiligheidsoogpunt is het inderdaad cruciaal om het juiste aanhaalmoment te kennen, evenals het opnieuw aandraaien na 100 tot 200 kilometer.

INTELLIGENTE SILICE UHP VAN NOKIAN

INTELLIGENTE SILICE UHP VAN NOKIAN
Het loopvlak bevat de Nokian Intelligent UHP Silica mix die een prachtige combinatie vormt van rubbermoleculen en silicapartikels. Deze alliantie blijkt uiterst krachtig en elastisch te zijn, perfect voor extreem gebruik bij hoge snelheden. De rubbermix toont zijn prachtige kwaliteiten feilloos over een zeer divers temperatuurbereik. De grip op nat wegdek blijft optimaal, zowel tijdens een koele vroege lenteochtend als tijdens een warme herfstavond, de kwaliteit van het rijden is constant en aangenaam, ongeacht de omstandigheden.
Profiel
Alle
Meningen van klanten
Originele uitrusting
Alle

942 resultaten

Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

205/55 R16 94V
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 73,08
Gratis levering
voorraad
Nokian Snowproof 1

Nokian Snowproof 1

185/60 R15 88T
XL, 3PMSF
C B B 69 db
Band winter
17 Beoordeling
€ 61,99
Gratis levering
voorraad
Nokian Wetproof 1

Nokian Wetproof 1

205/55 R16 91V
C A A 68 db
Band zomer
6 Beoordeling
€ 60,39
Gratis levering
voorraad
Nokian Powerproof 1

Nokian Powerproof 1

225/45 ZR17 94Y
XL, MFS
C A A 69 db
Band zomer
3 Beoordeling
€ 73,99
Gratis levering
voorraad
Nokian Snowproof 2

Nokian Snowproof 2

185/65 R15 88T
3PMSF
C B A 68 db
Band winter
6 Beoordeling
€ 59,88
Gratis levering
voorraad
Nokian Snowproof 2

Nokian Snowproof 2

195/65 R15 91T
3PMSF
C B A 69 db
Band winter
6 Beoordeling
€ 56,39
Gratis levering
voorraad
Nokian Snowproof 1

Nokian Snowproof 1

185/65 R15 88T
3PMSF
D B B 69 db
Band winter
17 Beoordeling
€ 53,09
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

185/65 R15 88H
3PMSF
D B B 71 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 59,79
Gratis levering
voorraad
Nokian WR Snowproof

Nokian WR Snowproof

175/65 R15 84T
3PMSF
C B A 68 db
Band winter
88 Beoordeling
€ 64,89
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

205/60 R16 96H
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 90,88
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

195/65 R15 91H
3PMSF
C B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 56,69
Gratis levering
voorraad
Nokian iLine

Nokian iLine

185/60 R14 82H
C C B 68 db
Band zomer
21 Beoordeling
€ 49,19
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

225/50 R17 98V
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 108,49
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

215/60 R17 100V
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 106,29
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof C

Nokian Seasonproof C

195/65 R16C 104/102T
8PR, 3PMSF
D A B 73 db
Band 4 seizoenen
13 Beoordeling
€ 91,89
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

215/55 R16 97V
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 106,09
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

195/55 R16 87H
3PMSF
C B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 84,99
Gratis levering
voorraad
Nokian Wetproof 1

Nokian Wetproof 1

195/65 R15 91H
C A A 68 db
Band zomer
6 Beoordeling
€ 52,89
Gratis levering
voorraad
Nokian Seasonproof 1

Nokian Seasonproof 1

215/65 R16 102V
XL, 3PMSF
B B B 72 db
Band 4 seizoenen
7 Beoordeling
€ 90,29
Gratis levering
voorraad
Nokian Powerproof 1

Nokian Powerproof 1

235/45 ZR17 97Y
XL, MFS
C A B 72 db
Band zomer
3 Beoordeling
€ 82,79
Gratis levering
voorraad
Doorgaan zonder te accepteren >
Over cookies en andere tracers
Grip500.nl (GRIP500) en zijn partners (Google, Hotjar, Microsoft) gebruiken cookies en andere tracers (webstorage) om de goede werking van de site te verzekeren, uw navigatie te vergemakkelijken, statistische metingen uit te voeren en om zijn reclamecampagnes te personaliseren. Cookies en andere tracers die op uw terminal zijn opgeslagen, kunnen persoonsgegevens bevatten. Daarom plaatsen wij geen cookies of andere tracers zonder uw vrije en geïnformeerde toestemming, met uitzondering van die welke essentieel zijn voor de werking van de site. We bewaren uw keuze 6 maanden. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken door naar de pagina over cookies en andere tracers te gaan. U kunt ervoor kiezen om verder te surfen zonder het deponeren van cookies of andere tracers te aanvaarden. Weigering verhindert de toegang tot diensten niet GRIP500. Voor meer informatie, bezoek de cookies en andere tracers pagina.
De cookies personaliseren
LiveChat
Er heeft een vergissing plaatsgevonden. Gelieve opnieuw proberen of neem contact op in geval het probleem niet opgelost is.